Derzli laminat ve derzsiz laminat arasındaki farklar dendiğinde akla 2 çeşit parke sınıfı gelmektedir. Bunun nedeni parke üretimi konut ve ticari olmak üzere 2 farklı sınıfa ayrılmasıdır. Laminat parke kalınlığı genellikle 6mm ve 14 mm arasında değişir.
Derzli Laminat Ve Derzsiz Laminat Arasındaki Farklar ve Laminat Türleri
Yüksek Basınçlı Laminat
Yüksek basınçlı laminatlar tüm darbelere karşı son derece dayanıklıdır. Paneller, yüksek sıcaklıklarda levhalara kuvvetli bir basınç uygulanarak üretilmektedir. Mutfak tezgâhları, çalışma tezgâhları, banyolar ve dış cephelerin kaplanmasında bu türün tercih edilmesinin nedeni dayanıklı olmasıdır.
Sürekli Basınçlı Laminat
Bu model laminatlar üretilirken, paneller rulo preslerle daha düşük fakat sabit bir basınca tabi tutulur. Yüksek basınçla üretilen laminatlar kadar dış etmenlere dayanıklı olmayan bu modeller Bu genelde, mobilyaların ağır aşınmaya maruz kalmayan üst kısımlarda kullanılır.
Derzli Laminat Parke nedir?
Derzli parke denildiğinde akla fayans ve seramiklerde bulunan derz boşlukları gelmektedir. Ancak parkede kullanılan derz tamamen farklıdır. Laminat parkelere derz uygulanırken aralara geniş boşluklar bırakılmaz ve sabit olmaları sağlanır. Ayrıca, parkelerin birleşim noktasında herhangi bir boşluk bulunmamaktadır.
Temizlik konusunda, derzli ya da derzsiz döşemenin temizliği tamamen aynıdır. Derzli parkelerde dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise, derz araları her ne kadar küçük de olsa eşyaların derzlere zarar vermesi önlenmelidir.
Derzsiz Laminat ile Karşılaştırıldığında Avantajlar ve Dezavantajlar
V-konikli laminat parke tamamen kişinin bireysel tercihi ile alakalıdır. Fakat satın alma kararı vermeden önce mutlaka göz önünde bulundurmanız gereken bazı avantaj ve dezavantajlar vardır.
Avantajları
- Dekoratif derz, zemine daha fazla derinlik kazandırır ve estetiktir.
- Vintage bir görünüm yaratır
- Temizlemesi kolaydır.
- V2 / V4’ün çok sayıda farklı versiyonları mevcuttur.
- Derzsiz laminattan daha lüks ve daha şık bir görünüme sahiptir.
Dezavantajları
- Döşeme yapması zordur ve zaman alır
- Belirli bir düzene göre döşenmelidir
- Yüksek maliyetli olabilir
Derzsiz Laminat Parke Nedir?
Derzsiz parke modelleri arada boşluk bulunmaması yüzünden bir bütün gibi görünür. Bu tür parke çeşitleri, daha çok sade bir şıklık tercih edenler için gayet uygun bir tasarımdır. Ayrıca temizlenmesi de oldukça kolaydır
Bu modellerin en önemli avantajlarından biri, kesintisiz zeminin özellikle sağlam ve bakımının diğer modellere göre daha kolay olmasıdır.
Dümdüz olması nedeniyle çok dayanıklıdır ve kullanım şekline göre 30 yıl hatta biraz daha uzun süre kullanılabilir. Yüzeyinde bir hasar meydana gelmesi durumunda kolayca tamir edilebilir.
Derzli Laminat ile Derzsiz Laminat Parke Karşılaştırılması
Derzsiz döşemenin en büyük avantajlarından biri düşük maliyetli olmasıdır. Genelde derzler, kullanıcılar için büyük sorunlar çıkartmaktadır. Kısacası, daha az derz, daha az bakım ve daha yüksek verimlilik demektir.
Laminat Parke Sahibi Olmak İsteyenler İçin Tavsiyeler
- Laminat parke almadan önce zeminin evde nasıl görüneceğini hayal edin. Ayrıca zemini döşerken odada olması gereken mobilya ve benzeri eşyaların yanında nasıl gözükeceğini de mutlaka hesaba katmanız gerekmektedir.
- Eğer alt zemin betondan yapılmışsa, buhar bariyerli bir alt tabaka kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.
- Dökülen sıvıların levhalar arasından akmaması ve laminat parkenin zarar görmemesi için elinizden geldiğince çabuk temizleyin.
Laminat Parke Fiyatları
Genelde laminat parke zemin kaplaması doğru bir tercih ve aynı zamanda lamine parkeden daha ekonomiktir. Bir laminat parke zeminin fiyatı, seçtiğiniz zemin tipine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Her şeyden önce, parke döşemenin yıpranması neredeyse imkânsızdır. Eğer zaman içinde ahşap zemininizin parlaklığını kaybederse, zımpara işlemi uygulayarak ilk günkü görünümüne dönmesini kolayca sağlayabilirsiniz.
Bu yazımızda ‘Derzli Laminat Ve Derzsiz Laminat Arasındaki Farklar‘ konusuna ışık tutan çalışmamızı yaptık. Umarım içeriği faydalı bulmuşsunuzdur. Sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın: https://billa.com.tr/